Forum MojeNarty.pl Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kaski narciarskie
Autor Wiadomość
artur
Gość
Wysłany: 2009-06-23, 15:53   kaski narciarskie  

Po śmiertelnych wypadkach na wiosnę br.w Austrii przebiegła debata na temat obowiązku posiadania kasków dla wszystkich użytkowników nartostrad /nie tylko dla dzieci/.Czy w nadchodzącym sezonie zimowym 05/06r.będą bezwzględnie obowiązywać kaski narciarskie?
Podobnie w Włoszech ?:-?

piotrw
Gość
Wysłany: 2009-06-23, 15:53     

Nic o tym nie slyszalem, ale i tak chyba bedzie to trudne do egzekwowania..

Gość
Gość
Wysłany: 2009-06-23, 15:54     

No właśnie.. kask narciarski - moda czy konieczność? Jak to jest wg Was? Ja znam osoby, które nigdy w zyciu nie założą kasku na głowę.. i nie da się im przegadać o bezpieczeństwie itp.. :( http://www.odyssei.com/fo...showtopic=94391

Gość
Gość
Wysłany: 2009-06-23, 15:54     

a ja (sam nie wiem jak to sie stalo byłem przeciwnikiem) ale założyłem w ubiegłym roku. To jest świetne rozwiązanie czapki. Ma wentylację którą można zamknąć, jest lekkie, ciepło niesamowicie i komfortowo. Jak padałem nie dbałem o głowę, choć to początkowo odruch, ale by dobrze upaść. Jak uderzyłem głową w kasku o lód, o dziwo , nic mi się nie stało. Bardzo to jest dobra rzecz nie tylko dla ochrony glowy ale pozostalosci narciarza też. Jak się spoci można wyjąć wkładki dystansowe (sa na rzepy) i wieczorem po jeździe uprać a schną b. szybko. Uparci powinni spróbować.Jeszcze trochę a wszyscy je beda nosić na nartach a w czapkach już zaczyna sie dziwnie wygladac.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach