| |

|
|
Les Deux Alpes - czy warto? |
| Autor |
Wiadomość |
Roman
Gość
|
Wysłany: 2009-06-23, 16:05 Les Deux Alpes - czy warto?
|
|
|
| Proszę o opinię tych co byli w tym miejscu czy warto tam jechać? Szczególnie interesuje mnie jak to wygląda cenowo w porównaniu do innych stacji francuskich |
|
|
|
 |
Kaju
Gość
|
Wysłany: 2009-06-23, 16:05
|
|
|
| Co do cen podobnie jak to we Francji..Jeżeli chodzi o trasy /mówimy o Francji/ to znam lepsze miejsca .Co do samego miasteczka to jest niezłe.Goraco polecam Francję od 5 lat spędzam tam 1 tydzień w sezonie i wtym sezonie również Francja. |
|
|
|
 |
tym
Gość
|
Wysłany: 2009-06-23, 16:05
|
|
|
| Ceny jak w calej francji, miejsce fajne, ciekawe trasy ale na samej gorze płasko. Znam lepsze miejsce we francji, np. Tignes. |
|
|
|
 |
Don Pedro
Gość
|
Wysłany: 2009-06-23, 16:06
|
|
|
Moim zdaniem warto.
Są długie przyjemne trasy. Śnieg na lodowcu (choć czasem jest tam zimno) jest rewelacyjny. Sama miejscowość - znośna. Nie polecam Flocon d'Or, bo stamtąd wszędzie daleko. Blisko jest tylko jeden wyciąg, ale niepraktyczny, cała reszta dopiero po niełatwej kombinacji zjazdów i wyciągów, albo autobusem (w ramach skipasu bezpłatny), ale mało wiarygodny (spóźnienia). Ja mieszkałem po drugiej stronie - wychodziłem z apartamentu, 10m od budynku zakładałem narty i można było (już tylko raz zdejmując do telecabinki) mieć całą siatkę najfajniejszych dróg - podobnie z powrotem. Dużo miejsca na off-piste, ale praktycznie są to rejony między innymi zjazdami, tylko nie ratrakowane. Poza tym skiparki - 2 - rewelacja.
Ceny - są średnie - nie tak drogo jak Courchevel, ale i nie najtaniej. Niemniej - warto. No przynajmniej raz tam pojechać. Tydzień intensywnej jazdy gwarantowany. 2 tygodnie - to już raczej z powtarzaniem się. Jeżeli ktoś jeszcze nie był na lodowcu zimą - to na pewno jest to dobre miejsce i okazja na poznanie rewelacyjnego śniegu. |
|
|
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 1,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|